Cine este Jordan Peterson?

Jordan B. Peterson – cine este și de ce este cunoscut? Jordan Peterson este un psiholog clinician din Canada care a devenit cunoscut în anul 2016 în urma protestului lui asupra Bill C-16. Bill C-16 este un proiect de lege din Canada care, după spusele lui, i-ar restrânge capacitatea de a folosi pronumele personale ale oamenilor. Astfel s-a stârnit un scandal mare în țările vorbitoare de engleză pe identității și exprimării de gen.

Jordan Peterson
Jordan Peterson

Încă un moment memorabil care a contribuit la celebritatea lui Jordan Peterson este interviul pentru postul de televiziune canadian Channel 4 News cu Cathy Newman din ianuarie 2018. Interviul a fost sursă a multor meme de pe internet, s-a discutat despre diferența de salarii între sexe, iar atitudinea lui Jordan Peterson a câștigat mulți fani.

Tot în 2018, Jordan Peterson a publicat cartea 12 Reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru prin care oferă anumite sfaturi pornind de la anumite principii etice, psihologie, mitologie, religie și experiențe personale. Această carte se bazează pe cealaltă publicație a lui, fiind și scrisă într-o manieră mai accesibilă, Maps of meaning (1999). Cartea a fost bestseller peste tot în lume, mai ales după interviul de la Channel 4 News. În același timp, cartea i-a adus multe critici autorului.

După ce a ținut un tur internațional, soția lui Peterson a fost diagnosticată cu o boală terminală, ceea ce l-a făcut să își crească dozele de benzodiazepine. Scopul urmărit era de a trece peste anxietate, dar în cele din urmă a ajuns la o dependență fizică și o problemă în a se lăsa. În cele din urmă, a fost prin mai multe spitale (Rusia și Serbia) și a revenit în anul 2020.

Succesului lui i se alătură și canalul de YouTube. Acolo se găsesc cursuri, conferințe și serii pe anumite subiecte.

Sursă: TheArticle

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *